fbpx

AQVA GERUNDA BANYS ROMANS

Balneari urbà

proyecto-aqua-banys1

UBICACIÓ

Girona

ANY DE LA OBRA

2016

SOBRE EL PROJECTE

Vivim en el mon de l’estrès, uns més i altres menys, però anem tots estressats i una bona manera de descarregar i fer neteja és amb l’aigua, amb el silenci, amb la serenor, endinsant-se en un entorn quiet i tranquil.

Ja els antics grecs i romans gaudien d’aquests valors, potser per una necessitat higiènica o potser per una necessitat social, però segurament que no era per estrès, i ara la nostra higiènica i més socialitzada població, ho necessita per relaxar-se.

Aigua i Roma, tot això ho tenim a Girona ciutat, l’aigua del Ter, l’aigua de l’Onyar i l’aigua que no es veu, la subterrània, i la ciutat vella de Girona, espai inigualable que fins i tot va captar l’atenció dels productors de la famosa sèrie Juego de Tronos, rodant diversos capítols en la plaça de la catedral, el carrer Ballesteries, etc…..

Unint aigua, Roma, ciutat Vella, Girona, estrés, etc….. va ser en Gabriel qui va tenir la gran idea de recuperar un antic edifici situat a Galligans i reconvertir-lo en uns banys romans urbans, Aqva Banys Vells. Un altre visionari, amb una gran idea que comença a fer caminar sense tenir un itinerari definit i que ens va venir a trobar per tal d’ajudar-lo a aconseguir arribar al final del camí ja començat però embolicat.

L’encàrrec va ser clar. Sé que vull, sé on estic, sé per quan ho vull, però no sé que haig de fer ni com ho haig de fer per aconseguir-ho. En resum tenim 11 setmanes per construir uns banys romans de 400 m2 dins de 4 parets buides, sense coberta ni forjats. En aquell moment, 11 d’Agost, només tenim 3 pous, una excavació arqueològica a l’interior i poca cosa més a l’interior de l’edifici. La data d’inauguració per el 30 d’Octubre, festes de Sant Narcís i la presència del Molt Honorable senyor Carles Puigdemont, president de Catalunya.

Afortunadament el dia 30 d’Octubre la ciutat de Girona va poder entrar dins aquesta nova instal.lació i gaudir de les seves propietats relaxants.

Envíanos un WhatsApp!