fbpx

Casa Àngels i Jordi

Casa Unifamiliar Passivhaus

Casa Àngels i Jordi

UBICACIÓ

Caldes de Malavella, Girona

ANY DE LA OBRA

2023

SOBRE EL PROJECTE

Habitatge unifamiliar aïllat, situat a la població de Caldes de Malavella, construït l’any 2022-2023, en format mixte d’obra “tradicional” i sistemes prefabricats.

Situat sobre un terreny pla amb orientació de façanes condicionada tant per la pròpia orientació de la parcel.la com els arbres existents en la finca veïna, es dissenya un habitatge passivhaus en planta baixa format per cuina-estar-menjador, 4 habitacions, 2 banys i un safareig, amb una superfície útil interior de 135,00 m2, i un porxo obert que fa les funcions de garatge.

L’habitatge es dissenya en forma de “L”, amb façana màxima a carrer i desenvolupament cap a l’interior de parcel.la per tal de genera un espai de jardí posterior, assolellat, amb privadesa respecte el carrer. D’aquesta manera l’aprofitament solar es concentra en les façanes est i sud, tot i saber que el rendiment solar “sud” queda mermat degut als grans arbres veïns.

La construcció es realitza amb envolvent vertical mitjançant blocs de formigó alleugerit, així com el SATE, mentre que la coberta es soluciona amb sistema industrialitzat d’entramat de fusta.

El sistema de climatització i ACS es soluciona amb un equip d’aerotèrmica de 5Kw de potència, suficient per al confort tèrmit de tota la vivenda, així com per a la generació d’aigua calenta sanitària ACS.

Finalment els arbres veïns van ser tallats, millorant d’aquesta manera els guanys solars i reduint directament els consums energètics per escalfament interior en temporada d’hivern.

Habitatge en procés de recalificació per convertir en Passivhaus plus, gràcies a la instal.lació també de plaques fotovoltaiques.

Eficiència energètica classe A.

“En col·laboració amb La Llotja arquitectes”

Envíanos un WhatsApp!