fbpx

Casa Strip Marvel

Passivhaus

Passivhaus Strip Marvel

UBICACIÓ

Caldes de Malavella, Girona

ANY DE LA OBRA

Nov. 2023 - Abr. 2024

SOBRE EL PROJECTE

Habitatge unifamiliar aïllat, situat a la població de Caldes de Malavella, i construït l’any 2023-2024, concretament entre els mesos de Novembre de 2023 i Abril de 2024, en 5 mesos.

Es tracta d’un habitatge que fa les funcions també de lloc de treball, per tant el seu disseny interior està pensat per poder viure i treballar de manera simultània, sense que el soroll ni l’activitat tant interior com exterior afectin a l’espai de treball. La casa té un disseny molt pràctic i funcional, adaptat a les necessitats del client, tot en planta baixa i quasi sense existència d’espais perduts de circulació. Formada per una cuina-menjador, àmplia sala d’estar, 3 habitacions, 2 banys, un safareig, un traster interior i una sala de treball, amb 185,00 m2 de superfície útil i dos porxos exteriors d’accés directe al jardí, tot al mateix nivell.

Van ser dos els límits marcats per la propietat, un de disseny arquitectònic i un segon econòmic, que es va haver de treballar molt profundament degut al fort augment de preus originats per la situació post pandèmia que feien, inicialment, inviable el projecte dissenyat econòmicament.

Davant aquesta situació la propietat ens va donar via lliure al respecte de l’aplicació del sistema constructiu i processos, sempre i quan es complissin els requisits Passivhaus, es respectés el projecte arquitectònic i no s’excedís el límit econòmic.

Finalment es va industrialitzar totalment l’execució de l’envolvent tèrmica, garantint d’aquesta manera el compliment de l’stàndar Passivhaus a un cost realment ajustat, i una reducció del temps d’execució notable, que va permetre construïr l’habitatge en 5 mesos.

La combinació del sistema de climatització per expansió directa amb dos equips de 3,5Kw per a tota la vivenda, generació d’aigua calenta sanitària per aerotèrmia, renovació d’aire amb recuperació de calor i una envolvent d’altes prestacions amb un coeficient d’infiltracions d’aire de 0,42, unes 8 vegades inferior al mínim permès per l’actual normativa, donen com a resultat un habitatge de MOLT baix consum energètic.

Eficiència energètica classe A i monitorització de consums per sistema Loxone.

Vols veure el Set-Up de Strip Marvel?

“En col·laboració amb La Llotja arquitectes”

Envíanos un WhatsApp!